17 ינואר 2019,יום חמישי

___
___
___

Twitter icon
Facebook icon
Google+ icon
YouTube icon
 

מאפה פסטה וגבינה אישי / מיכל לוי-אלחלל

Share

חומרים 

1 חבילה (400 גרם) ספגטיני (ספגטי דק)

70 גרם חמאה

3 כפות (כ - 30 גרם) קמח

2.5 כוסות חלב

200 גרם גבינת גאודה מגוררת או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

לסלט:

1/4 כוס שמן זית

1/8 כוס חומץ בן יין לבן

1 שן שום קלופה וכתושה

1 כפית חרדל

1 כפית דבש

מלח ופלפל שחור

2.5 כוסות עלי בייבי (עלי סלט צעירים)

 

אופן ההכנה 

מחממים את התנור לחום בינוני ומשמנים את שקעי התבנית.

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה. מסננים, שוטפים במים קרים ומניחים בצד.

ממיסים את החמאה בסיר בינוני ומוסיפים את הקמח. ממשיכים לערבב, תוך חימום, כדקה. מוסיפים את החלב ומבשלים, תוך ערבוב מהיר, עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את הגבינה ואת אגוז המוסקט ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים קלות.

מוסיפים את הפסטה, מערבבים יחד ומעבירים לשקעי המאפינס, כך שיהיו מלאים לגמרי. אופים 15 דקות, עד הזהבה.

הסלט: שמים במעבד מזון או בלנדר ידני את השמן, את החומץ, את השום, את החרדל ואת הדבש. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים יחד עם הסלט. משחררים את המאפים מהשקעים, מניחים על צלחות ומגישים עם הסלט

 

הוסף תגובה

randomness