15 אוקטובר 2018,יום שני

___
___
___

Twitter icon
Facebook icon
Google+ icon
YouTube icon
 

qtgvryvt
NG-Bar&Kitchen-2-Big_0_1
200x800_1
200x800_1
qtgvryvt

רונן תשרי: כל אחד יכול לבשל

Share

רונן תשרי: כל אחד יכול לבשל

מערכת הפורטל
החורף נדמה כאילו כבר הותש והאביב דוחק אותו צפונה ובמעלה ההרים. השקדיות פורחות באון והירגזים מכריזים בקולניות על טריטוריות הקינון הממשמש ובא. 
 
ארצנו שעדיין משופעת במיני הדר, מתהדרת גם בפיתוח זני הדרים חדשים. המנדרינות הוותיקות שאפיינו את הסתיו בריחן האופייני, בצבען הירקרק ובטעמן החמוץ, היו מקור עשיר לפיתוח מנדרינות אמצע החורף. אלו, בשלות, כתומות, תפוחות לחיים ומתוקות. החך שלנו מעדיף מתוק.
אמי נהגה  להכין בחורף עוגת מיץ בחושה. מיץ, כלומר מיץ תפוזים, כראוי לבני רחובות, עיר ההדרים. את העוגה העסיסית זו, נהגה אמי להרוות במיץ תפוזים סחוט שבושל קלות עם שפע של סוכר. כפי שנוהג אחד המתכונאים המפורסמים לומר – "שלא יחסר".
לדעתי הלא קובעת, גם בקולינריה, האסתטיקה של הטעמים קשורה דווקא לצמצום. עודף טעמים נוטה ליצור עומס חושי ומפריע להתענג על החן הנחבא גם בפרוסת עוגה בחושה. אם יוצרים את העוגה מבלילות השונות בטעמן ובצבען, מקבלים בכל ביס טעם מעט שונה.
במתכון זה שילבתי את זיכרון ההדרים החורפי עם הנחמה של כוס קפה חם ועם געגוע לבנימינה הפרטית שלי, לרחובות שלפני יובל, על פרדסיה של העיר שחבקו את ילדותי. (גם אני הולך לשם כל ימיי, אך מוצא, תמיד ומוצא).
לפניכם עוגה בחושה, לכאורה פשוטה אך מעודנת. היא תפוזית במידה, מתוקה במידה ומאתגרת בניחוח הקפה, שכאילו מבקש אספרסו כפול לידה. הפשטות השערורייתית  של הכנתה והעונג הקליל שלה, עלולים לגרום לכם להצטער שהכנתם אותה לכשתתפתו לעוד חתיכה ודי...
 
 ציוד
1. שתי קערות גדולות בנפח 3 ליטר לפחות.
2. מטרפה.
3. מרית.
4. תבנית אפייה חד פעמית גדולה.
5. נייר אפייה
6. בלנדר מוט

הכנה
מערבבים חומרים יבשים בקערה בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה:
- 4 כוסות קמח לבן מנופה
- 2 שקיות אבקת אפייה
- 1.75 כוס סוכר
- 1 כפית מלח
 
בקערה נפרדת טורפים יחד את הנוזלים לתערובת אחידה :
- 5 ביצים גדולות
- 1.75 כוס שמן
- 2 מנדרינות גדולות על קליפתן וללא חרצנים, שרוסקו בעזרת בלנדר מוט למחית
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כוס חלב, או מים, או מיץ תפוזים
 
אפייה
- מאחדים את שתי התערובות לבלילה נוזלית למדי
- מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה
- יוצקים כ- 1/2 (רק חצי) מהבלילה לתבנית המרופדת. אין צורך להקפיד על פיזור אחיד
- לחצי הבלילה הנותרת מוספים שתי (2) כפות גדושות מאוד של קפה נמס מגורען ומערבבים קלות. חשוב שהגרגרים ימסו מעט ככל האפשר
- יוצקים את הבלילה עם הקפה באופן אקראי ולא אחיד על פני הבלילה שבתבנית
- מנענעים אותה קלות כדי לקבל פיזור אחיד של הבלילה
- אופים 40-35 דקות בתנור בחום של 180 מעלות בתוכנית עם טורבו. בודקים מוכנות במרכז העוגה בעזרת קיסם. רצוי להכניס את העוגה לתנור שחומם רק טיפה מראש. התפיחה תהיה אחידה יותר.
  מניחים לעוגה להצטנן מחוץ לתנור וחותכים למלבנים קטנים-בינויים.
  ניתן להקפיא בקופסה סגורה עם הפרדה של נייר אפייה בין שכבות העוגה החתוכה.
 
 
קטגוריה: 

הוסף תגובה