17 נובמבר 2018,יום שבת

___
___
___

Twitter icon
Facebook icon
Google+ icon
YouTube icon
 

משגב

במשגב והסביבה

רונן תשרי עם מתכון מעולה לעוף בורגר

Share

רונן תשרי עם מתכון מעולה לעוף בורגר

מערכת הפורטל
בימים שבהם גוברת האופנתיות של צמחונות וטבעונות, חשים אוכלי הבשר לעיתים, כרוב נרדף...
חלק מהטיעונים המוצדקים כנגד אכילת בשר, תוקפים את המזון המוכן והמתועש.
המבורגר וקבב קנויים המיוצרים בחברות המזון הגדולות זכו ביושר להיחשב כמזון נחות מבחינה בריאותית וקולינארית. השימוש הנרחב ברכיבי מזון כמו חלבונים מהצומח, מייצבים ותיבול עודף, הוציאו שם רע למוצרי הבשר הטחון הקנויים הנצלים על האש.  פה ושם ניתן למצוא מוצר מעט יותר איכותי.
המבורגר מבשר אדום שעשוי על האש במידה הרצויה ובתיבול שאינו מכסה על טעמי הבשר, אהוב עליי ועל משפחתי מעת לעת.
מי שחשקה נפשו בהמבורגר טעים ואיכותי ייאלץ להיפרד מסכום נאה במסעדה.
אפשר גם אחרת.
המבורגר אינו חייב להיות עשוי מבשר בקר או מבשר כבש עתירי שומן, קלוריות וכולסטרול. מכיוון שהתמחותי היא באוכל ביתי, פשוט, טעים ומשובח (וגם זול), אני ממליץ להכין המבורגר ביתי מבשר עוף והודו. הטעם שונה אך לא פחות מהנה. השומנים והקלוריות פחותים בהרבה. ההכנה הביתית מאפשרת לכם להיות בטוחים שהחומרים המרכיבים את ההמבורגר טובים ומתאימים בדיוק לטעמכם.
בשונה מהמבוגרים תעשייתיים, ההמבורגר שיתקבל יתכווץ ויתעבה במהלך הכנתו. זה תהליך טבעי הקורה לבשר בעת הכנתו וזה מעיד על כך שהוא אינו מעובד ו"מועשר" במייצבים ובחלבוני סויה. ההמבורגר יצא עסיסי ובצדדיו ייווצר קרמל מסוכרי הבצל, קרמל שישחים אותו ויגרום לכם לרצות לנעוץ בו מיד מזלג.
ניתן לצלות את ההמבורגר על האש או להכינו במחבת על הכיריים.
 
חומרים
כמות יחידות תיאור
2 ק"ג בשר הודו טחון / חזה עוף טחון / פרגית טחונה. מומלץ לשלב חזה עוף עם טחון הודו או פרגית כדי לקבל מרקם עסיסי. כאשר אני מבקש מהקצב לטחון עבורי את הבשר, ההעדפה שלי היא לטחינה גסה - בינונית שתיצור המבורגר במרקם שניתן להרגיש בו נתחי בשר קטנים.
150 גרם פרורי לחם לא מתובלים
17 גרם מלח שולחן
11 גרם פלפל שחור טחון טרי או גרוס גס
2 גרם כמון טחון
650 גרם בצל לבן קלוף וחתוך לרבעים
50 גרם שום קלוף
2 גרם עלי מרווה
4 גרם עלי רוזמרין
3/4 גרם עלי טימין טרי
300 מיליליטר מי ברז
        מעט   שמן קנולה לשימון הבשר והמחבת
       
 
ציוד  
  ·         טבעת מתכת בקוטר 10 עד 15 ס"מ או אביזר ייעודי להכנת קציצות המבורגר
  ·         קערת נירוסטה גדולה
  ·         2 מריות רחבות מעץ או ממתכת להפיכת ההמבורגרים
  ·         צלחת רחבה ושטוחה ככל האפשר או מגש פלסטי רחב כמשטח להכנת הקציצות
  ·         משקל דיגיטלי לדיוק של 1 גר'
·         מעבד מזון עם להבי מתכת לריסוק
     
 
 
אופן ההכנה
1    מרסקים במעבד מזון את הבצל, השום, עשבי התיבול, התבלינים והמים עד לקבלת רסק נוזלי
2    מערבבים את רסק התיבול עם הבשר ופירורי הלחם עד לקבלת תערובת עסיסית אך לא רכה מדי. מוסיפים פירורי לחם על פי הצורך
3    לחמם היטב היטב מחבת פסים על אש גדולה וחזקה
4    ליצור המבורגר במשקל 200 גר' על צלחת או על מגש משומנים קלות בתוך טבעת המשומנת בצִדה הפנימי. עובי ההמבורגר צריך להיות 3-2 ס"מ ולא פחות. כדי למנוע התפרקות של ההמבורגר, חשוב ליצור כדור בשר גדול מהודק היטב בין כפות הידיים, לשטחו ולהדקו בעדינות בתוך הטבעת. אם אין טבעת מתכת ניתן לנסות ליצור את ההמבורגר בין כפות הידיים. הוא יצא פחות מהוקצע ו"מקצועי" אבל דבר לא יגרע מטעמו. לשמן קלות את צדו העליון של ההמבורגר
5    לשמן את מחבת הפסים ולהחליק לתוכה מהמגש / מהצלחת, בעזרת טבעת המתכת, את ההמבורגר
6    לצלות על אש בינונית כ-3-2 דקות, לסובב (לא להפוך) את ההמבורגר, כרבע סבוב, ליצירת צריבת פסים מסורגת. לצלות עוד כ-2 דקות ולהפוך את ההמבורגר
7    לצלות את הצד השני כ-3 דקות
   
אם יש לכם שואב אדים ושכחתם להפעיל אותו, בשלב זה תיזכרו בוודאי. הבשר שבמחבת יעשן ויקבל טעם מעושן. המטבח יתמלא בניחות בשר צלוי ובני הבית יצוצו כדי לבצע "בקרת איכות".
ושיסלחו לי הצמחונים והטבעונים – אצלנו בבית אוהבים בשר (ואוכל בכלל). 
קטגוריה: 

הוסף תגובה

randomness