14 דצמבר 2018,יום שישי

___
___
___

Twitter icon
Facebook icon
Google+ icon
YouTube icon
 

אוכל

במשגב והסביבה

רונן תשרי עם מתכון מעולה לטראפלס שוקולד

Share

רונן תשרי עם מתכון מעולה לטראפלס שוקולד

רונן תשרי
מי שמעולם לא חיפש איזה משהו לנשנש כדי להתנחם – שיקום!
ואם נחמה קולינארית, אז שוקולד קודם לכול.
בדרך כלל אתה אומר לעצמך: רק קובייה אחת, אבל שובר שורה שלמה.
אכלת שורה והטעם הממכר הזה מדיח אותך לעוד ועוד.
אוי, זה כל כך קל לחסל חצי חבילה ממש בלי לשים לב.
לשמחתי, בשנים האחרונות ניתן להשיג שוקולד מריר מאוד 85%-60% מוצקי קקאו. הטעם המרוכז הזה מאפשר להפיק את כל הנוחם השוקולדי מכמות קטנה בהרבה ולחיות קצת יותר בשלום עם ייסורי המצפון הקלוריים.
דרך פשוטה לקבל מנת שוקולד קטנה ומרוכזת בטעם משובח, היא להכין טראפלס משוקולד מריר מאוד. את הטעם והמרקם מעצימים ומשביחים עם קפה, חמאה, אלכוהול וקקאו.
 
חומרים
כמות יחידות המרכיב הערות
      300 גרם שוקולד מריר 60%  מוצקי קקאו לפחות
 100 גרם חמאה  
 50 גרם חלב  
 1 כפית רום אמיתי  
 1 כף גדושה נס קפה מגורען  
מעט   אבקת קקאו גולמי לציפוי
 
 
אופן ההכנה
1    מרתיחים קלות חלב וחמאה
2    ממיסים את הקפה ברום
3    שופכים את תערובת החלב החם על השוקולד וממתינים 5 דקות לפני הערבוב
4    מוסיפים את תערובת הקפה והרום ומערבבים היטב בעזרת מטרפה
   מעבירים את תערובת השוקולד לשק זילוף חד פעמי. מזלפים את השוקולד עם צנתר עגול ורחב טראפלס בקוטר 3-2 ס"מ על גבי נייר האפייה. מתחילים בזילוף כל טראפל, קרוב לנייר, בשלולית שוקולד קטנה ומסיימים אותו בהרמת הצנתר ליצירת שפיץ קטן ונאה. יש המכנים סוג זה של טראפלס – "פטמות ונוס"
מצננים היטב עד שהטראפלס מתקשים. רצוי להקפיא
6   טובלים את הטראפלס באבקת קקאו ושמים בכלי אטום במקרר או במקפיא
 
הערה ניתן ליצור טראפלס גם ללא שק זילוף וצנתר, באופן הבא:
מצננים את תערובת השוקולד כ-3 שעות במקרר. מתערובת השוקולד שהתקשתה צרים בידיים כדורים בקוטר 2 ס"מ וטובלים מיד בקקאו.
במקרה זה השם טראפל יהיה מוצדק. מעדנים קטנים ומופלאים אלו קיבלו את שמם בשל דמיונם לפטריות הכמהין (טרטוף בצרפתית).
 
 
לעיתים די בטראפל אחד או שניים כאלו להציף את הפה בעונג שוקולדי מנחם ומספק. 
קטגוריה: 

הוסף תגובה