14 נובמבר 2018,יום רביעי

___
___
___

Twitter icon
Facebook icon
Google+ icon
YouTube icon
 

אוכל

במשגב והסביבה

רונן תשרי: כל אחד יכול לבשל

Share

רונן תשרי: כל אחד יכול לבשל

מאת: רונן תשרי
https://www.sratim.co.il/photos/titles/normal/0/m3340_20101004220100_236575176837.jpgהסרט המצויר רטטוי מספר על השראה שמקבל עכבר כישרוני מספרו של שף צרפתי דמיוני. "כל אחד יכול לבשל" הוא המסר הקולינארי לבשלן החובב.
האומנם?
אני אוהב לאכול ואוהב מאוד לבשל. רואים עליי...
מכריי שטענו שוב ושוב שיש לי כישרון בתחום, עזרו לי להעז ולהתיימר להיות בשלן מקצועי.
בישלתי ובישלתי ועדיין מבשל את עצמי לדעת. אוהב את זה ללא תקנה. מחלה מבורכת וחשוכת מרפא.
ככל שבישלתי יותר, כך ראיתי שהאוכל שאני בוחר להכין הופך פשוט וטעים יותר. פיתוח מתכונים הוא הסטייה הפרטית שלי. מכיוון שאני מתעייף מראש מבישולים מורכבים ואני עצלן מקצועי (אעשה את הדברים באופן הפשוט ביותר שייתן את התוצאה הטובה ביותר), המתכונים שלי פשוטים.
כל אחד יכול להכין אותם – כל אחד יוכל לבשל.
ניתן בקלות להרגיש נבוך מול מבול המידע הקולינרי שנוחת עלינו מכל עבר. מאסטר שף, בייק אוף, קרב סכינים ולאחרונה קרב השפים של רושפלד ואיל שני. איזה בישולים, איזו טכניקות, איזה יופי – כמה כישרון צריך כדי לעשות דברים באותה הרמה.
מצד אחד העיסוק הציבורי הזה בגורמה, מדרבן את כולנו לבשל משהו.
מצד שני, האם באמת כל אחד יכול להיות ישראל אהרוני או חיים כהן?
אני מאמין שכמעט כל אחד יכול להכין אוכל טוב. לא כל אחד יכול להכין גורמה מפונפן וטוב שכך!
אני מאמין שאוכל צריך קודם כל להיות מזון בריא ומספק לגוף. הוא חייב לספק את הצורך התחושתי שלנו בטעמו, במרקמו ובריחו.
בעבורי, דבר מאכל  שצריך להסביר אותו או לחפש את שמות מרכיביו בגוגל או שמחירו במסעדה שווה ערך ליום עבודה, איננו אוכל. יכול להיות שהוא משהו אחר (נגיד יצירה אמנותית), אך בעיניי אינו אוכל.
במדוריי הבאים אשתף אתכם במתכונים פשוטים למאכלים שאהובים מאוד על מרבית האנשים, אלה שאכלו מהם. אנסה לעזור לכם להשתמש במרכיבים פשוטים בדרך שתפיק מהם את הטוב ביותר ומכם תפיק אנחות עונג.
אנסה לעזור לכם להניח את המתכון בצד ולהשתמש ביכולת שיש לכל אחד, לנסות, להעז, לטעות, להצליח ובעיקר, בעיקר ליהנות.
 
 
תפוחי אדמה מקורמלים בתנור, בקלי קלות
(המתכון שודר בתכנית סיר לשבת ב"רדיו כל רגע" והתפרסם ב Xnet).
מתכון קל ופשוט ביותר המוציא מתפוחי אדמה את הפינוק הטוב ביותר שהם יכולים לתת בהכנה בתנור.
הם עשויים בקליפתם ולכן תישמר בהם הארומה הטבעית והעסיסיות שלהם. באפייה ייווצר קרמל מלוח שיצפה את צדם המונח על תבנית האפייה. טעמם של תפוחי האדמה מועצם ע"י הקרמל וע"י הניחוח הפראי של הרוזמרין.
 
http://www.nrg.co.il/images/archive/465x349/1/615/434.jpgמצרכים
§      1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים בינוניים לא קלופים חצויים לרוחבם
§      עלים מ 4 גבעולי רוזמרין טרי באורך 10 ס"מ, כל אחד.
(ניתן למצוא בחנויות או לגדל בקלות בעציץ או בגינה במקום עם שמש מלאה.)
§      כף מלאה של מלח גס
§      כף מלאה סוכר חום (ניתן להחליף בסוכר לבן)
§      כפית מלאה פלפל שחור גרוס
§      3 כפות שמן קנולה (אין צורך להשתמש בשמן יקר כמו שמן זית. הארומה המיוחדת שלו נעלמת באפייה)
 
אבזרים וציוד
§      תבנית אפייה חד פעמית גדולה מרופדת בנייר אפיה
§      קערה גדולה
 
אופן ההכנה
1.       מערבבים בקערה את תפוחי האדמה החצויים והשמן עד לציפוי מלא שלהם
2.       מרטיבים קלות ביד לחה את תחתית תבנית האפייה ומצמידים אליה את נייר האפייה נייר האפייה צריך להיות מונח באופן ישר על התבנית, ללא "הרים וגבעות". ניתן ורצוי לעשות בנייר האפייה קיפולים במקומות המתאימים להצמדה לדפנות התבנית
3.       זורים על נייר האפייה המשוטח כמחצית מכמות הסוכר, המלח והפלפל השחור הגרוס ומשתדלים שזה יהיה מפוזר באופן אחיד. זורים על נייר האפייה גם את כל עלי הרוזמרין באופן דומה (אחיד)
4.       מניחים את תפוחי האדמה החצויים והמשומנים על התיבול המפוזר על נייר האפייה. החלק החתוך, כלפי מטה, על התיבול. מניחים את תפוחי האדמה בפיזור אחיד ככל האפשר על פני התבנית המרופדת
5.       זורים על תפוחי האדמה את המחצית הנותרת של הסוכר והמלח באופן אחיד ככל האפשר
6.       אופים בתנור ב- 180 מעלות, רצוי עם "טורבו" כ-45-35 דקות, עד שתפוחי האדמה שחומים ורכים דיים בנעיצת מזלג
קטגוריה: 

הוסף תגובה