18 נובמבר 2018,יום ראשון

___
___
___

Twitter icon
Facebook icon
Google+ icon
YouTube icon
 

אוכל

במשגב והסביבה

עידן פרץ מכרמיאל בתחרות הקולינרית המובילה בעולם

Share

עידן פרץ מכרמיאל בתחרות הקולינרית המובילה בעולם

מאת איימי
​אתי ואשר פרץ הם ההורים הכרמיאלים המאושרים של עידן פרץ בן 29 הכרמיאלי, אשר בשנים האחרונות מתגורר בתל אביב, סו שף מצליח במסעדת פופינה בנווה צדק­ תל אביב.
לפני חמש שנים נשאב לאהבת המטבח החל את דרכו כטבח, ניהל מטבח בכמה מסעדות והיום כאמור סו שף.
עידן שמע על התחרות והחליט להירשם לתחרות "השף הצעיר" של סאן פלגרינו, לשלוח מתכון ולהתמודד בתחרות העולמית.
את התחרות הכיר עוד קודם דרך אוראל קימחי שהגיע למקום השני בגמר העולמי, איתו הוא עובד בשנה וחצי האחרונה.
 מתוך יותר מ-3000 מתכונים של מנות נשלחו לאלמה שהוא בית הספר לחינוך קולינרי שבאיטליה, בדקו וחקרו ויש 200 מתמודדים מכל העולם בתחרות.
 הוא אחד מתוך שלושת הישראלים שזכו להשתתף ולהתמודד בתחרות.
אחד מתוך עשרת השפים הים תיכוניים שנבחרו להתמודד בתחרות מול שפים נוספים מטורקיה יוון וישראל ומי שינצח יעלה ויתמודד בגמר בתחרות שתתקיים באיטליה.
שלב טעימת המנה הראשוני עדיין לפנינו וכל התהליך עד עכשיו היה און ליין מול סאן פלגרינו.

ביום שלישי תיערך התחרות הים תיכונית (במלון הילטון בתל אביב) ובסופה יוכרז המתמודד שייצג את הים התיכון בתחרות העולמית באוקטובר במילאנו.
השף מאיר אדוני הוא אחד השופטים בחצי הגמר האזורי של תחרות השף הצעיר של סן פלגרינו ויהיה גם המנטור שילווה וינחה את הזוכה הים תיכוני בגמר הבינלאומי שייערך במילאנו, שבאיטליה.
הוא מצהיר על עצמו שהוא חי ונושם את המטבח, הולך לישון עם מחשבות לשיפור מנות וקם ליישם כל רעיון.
"אני מאוהב באוכל מכף רגל ועד ראש, מאוהב מבוקר ועד לילה".
 
 
המנה המצטיינת אותה שלח לתחרות השף הצעיר 2016 נקראת: "סוכריות מעושנות"                           Smoking candy shop

 
עידן שלח את הנדרש על בניית המנה, אופן ההכנה, מתכון המנה תמונות והסבר מפורט על כל התהליך.
כל מה שהוא אוהב ומאמין בו בעניין האוכל, נמצא על צלחת אחת.
במנה יש שילוב של ים ויבשה, מתוק, חמוץ וחריף.
(המון צבעים ומרקמים שמתגבשים לאזור הכי אמיתי שלי (הים התיכון
 הקלאסי.surf & turfגירסה ים תיכונית מודרנית ל
סוכריות פילה בקר ממולאות במוס סקאלופ מעושן באניס,

קרם גזר סגול וקראמבל טחינה שחורה.
מראה שילוב נועז בין המתוק למלוח, לחמוץ ולפיקנטי ובין הבשר לפרי הים
. מוגש בצורה אלגנטית ומאוזנת
 
כרמיאלים מחזיקים אצבעות לגאווה מקומית שלנו, לעידן פרץ, להמשיך להצליח ולנצח בתחרות.
  • %20%D7%A2%D7%99%D7%93%D7%9F
  • 2016-05-29-PHOTO-00000184
  • 2016-05-29-PHOTO-00000185
  • 2016-05-29-PHOTO-00000186
  • 2016-05-29-PHOTO-00000187
  • 2016-05-29-PHOTO-00000188
  • 2016-05-29-PHOTO-00000189
  • 2016-05-29-PHOTO-00000183
קטגוריה: 

הוסף תגובה

randomness