20 נובמבר 2018,יום שלישי

___
___
___

Twitter icon
Facebook icon
Google+ icon
YouTube icon
 

אוכל

במשגב והסביבה

תשכחו מהשמן: מתכוני לביבות אפויות

Share

תשכחו מהשמן: מתכוני לביבות אפויות

מאת השף אורן לוקסנבורג, באדיבות אתר Ynet
לא חייבים לסיים את חנוכה עם עודף משקל. השף אורן לוקסנבורג שמתמחה בבישול גורמה בריא מגיש מתכונים נהדרים ללביבות אפויות - עם בורגול ועשבי תיבול, עם ירקות שורש, גבינת עזים ואורז, עם תרד ושום ועוד. חג שמח ובריא!
את כל הלביבות המופיעות אפשר לטגן בשמן זית רדוד במחבת טפלון ולהספיג בנייר סופג, אולם עדיף לאפות אותן בתנור לפי ההוראות ולחסוך את הקלוריות המיותרות ואת הנזקים הכרוכים בטיגון. טיפים נוספים תוכלו למצוא בכתבת המדריך לאפיית לביבות של יעל גרטי.
 (תמונות: דלית שחם)

לביבות זוקיני, בורגול ועשבי תיבול

המרכיבים:
4 זוקיני (קישוא ירוק כהה), גדולים מגוררים גס על פומפייה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כוס עלי זעתר טריים, קצוצים
1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
1 כוס עלי נענע קצוצים
2 כפות בצל ירוק קצוץ
2 ביצים
1 כוס בורגול דק
2 כפות סולת
מלח ופלפל שחור גרוס
 
אופן ההכנה:
משרים את הבורגול במים רותחים כ-20 דקות עד שהוא מתרכך ולאחר מכן מסננים.
מערבבים בקערה גדולה את הבורגול, הזוקיני המגורר, עשבי התיבול, הבצל, הסולת, הביצים והתבלינים ויוצרים מהתערובת לביבות.
מחממים תנור ל-200 מעלות, משמנים תבנית מרופדת בנייר אפייה בשמן זית ומסדרים עליה את הלביבות.
אופים כ-20-15 דקות, עד שהלביבות משחימות.

לביבות תפוחים וריקוטה

המרכיבים:
3 תפוחי עץ מסוג גרני סמית, מגוררים גס על פומפייה
1/2 כוס סוכר דמררה
3/4 כוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם גבינת ריקוטה מלוחה
2 ביצים
קורט מלח דק
2 כפות נענע קצוצה
 
אופן ההכנה:
סוחטים היטב את תפוחי העץ המגוררים מהנוזלים, ומניחים במסננת כ-10 דקות לסינון סופי.
מערבבים את כל המרכיבים כולל התפוחים המגוררים בקערה גדולה.
מחממים תנור ל-200 מעלות, משמנים תבנית מרופדת בניר אפייה בשמן זית ויוצקים לביבות על התבנית בעזרת כף.
אופים כ-20-15 דקות עד שהלביבות משחימות.
 

לביבות עגבניות שרי צהובות וטבסקו

המרכיבים:
2 כפות שמן זית
1 ק"ג עגבניות שרי צהובות (או אדומות אם לא מוצאים צהובות)
4 ביצים שלמות
1 כפית טבסקו
10 עלי בזיליקום קצוצים דק
2 כפות שיבולת שועל
2 כפות פירורי לחם מקמח מלא
מלח ופלפל לבן טחון
 
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-230 מעלות.
משמנים את עגבניות השרי בשמן הזית וצולים בתנור בחום גבוה כ-12 דקות.
מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות, מוציאים את העגבניות מהתנור ומעבירים אותן למחבת גדולה. מבשלים על אש בינונית כ-10 דקות נוספות עד שהעגבניות מתרככות וכמות הנוזל מצטמצת לחצי.
טוחנים את העגבניות בבלנדר ומסננים לתוך קערת ערבוב. מוסיפים לקערה ביצים, טבסקו, שיבולת שועל, פירורי לחם, עלי בזיליקום, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
משמנים תבנית מרופדת בנייר אפייה בשמן זית ויוצקים לביבות על התבנית בעזרת כף.
אופים כ-30-25 דקות עד שהלביבות משחימות קלות.
 

לביבות כרשה עם בצל צרוב

המרכיבים:
1/2 ק"ג כרשה (החלק הלבן בלבד), שטופה היטב, מסוננת ופרוסה דק
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם מקמח מלא
2 שיני שום
2 בצלים גדולים, חתוכים לפרוסות עבות
2 כפות שמן זית
גרידה מלימון אחד
מלח ופלפל שחור
 
 אופן ההכנה:
מניחים את הכרשה בסיר גדול, יוצקים שפע מים ומבשלים משך 30 דקות, עד ריכוך. מסננים היטב את הכרשה מהנוזלים ומקררים.
מחממים מחבת ברזל כבדה היטב ומשמנים אותה ב-2 כפות שמן זית. צורבים את הבצל בחום גבוה עד שהוא נחרך מעט מכל צד. מוציאים ומניחים בצד לקירור.
סוחטים היטב את הכרשה בין כפות הידיים ומעבירים לקערת מעבד מזון. מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם, גרידת הלימון, הבצל הצרוב והשום וטוחנים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
יוצרים לביבות מהעיסה, מניחים על מגש שרופד בנייר אפייה, מרססים את הלביבות בתרסיס שמן, או שמושחים אותן במעט שמן זית בעזרת מברשת.
אופים את הלביבות כ-20-15 דקות, עד שהן שחומות.

לביבות תרד ושום ביוגורט לימוני ועירית

המרכיבים:
1 ק"ג עלי תרד טריים, שטופים היט ומסוננים
1 בצל גדול קצוץ
100 גרם גבינת חלומי מגוררת בפומפייה
1/2 כוס פירורי לחם מקמח מלא
2 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס
ליוגורט:
1 גביע (200 גרם) יוגורט צאן
גרידה מ-2 לימונים (הקליפה הצהובה בלבד)
צרור קטן של עירית
 
אופן ההכנה:
מחממים סיר גדול עם הרבה מים מומלחים. כשהמים רותחים מוסיפים את התרד וחולטים כדקה, מוציאים ומעבירים לקערה עם מי קרח, להפסקת תהליך הבישול. כשהתרד הצטנן מעט מסננים אותו היטב, סוחטים בין כפות הידיים וקוצצים בעזרת סכין.
מעבירים את התרד הקצוץ לקערה, מוסיפים את הבצל הקצוץ, החלומי, פירורי הלחם והביצים, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
יוצרים מהעיסה לביבות ומהדקים אותן היטב כדי שלא יתפרקו. מסדרים על תבנית שרופדה בנייר אפייה ושומנה במעט שמן זית.
מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ-30-20 דקות עד שהלביבות אפויות ושחומות.
מטבל היוגורט: מניחים את היוגורט בקערה. קוצצים דק את העירית ומוסיפים ליוגורט יחד עם גרידת הלימון. מערבבים ומתבלים במעט מלח. מגישים את המטבל לצד הלביבות.
 

לביבות אורז, ירקות שורש וגבינת עזים

המרכיבים:
2 כוסות אורז מלא מבושל
2 ביצים
1 גזר בינוני, חתוך לקוביות קטנות
1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות קטנות
1 בצל סגול קצוץ דק
1 ארטישוק ירושלמי גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
100 גרם גבינת עזים חריפה קשה
2 כפות שמן זית
3 כפות פירורי לחם מקמח מלא
מלח ופלפל שחור גרוס
 
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה. מוסיפים את תפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי ומאדים על להבה בינונית כ-5 דקות. לאחר שתפוחי האדמה מקבלים מעט צבע, מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-10 דקות נוספות, עד שהירקות רכים. מורידים מהאש ומקררים.
לאחר שהתערובת הצטננה, מעבירים אותה לקערה גדולה, מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.
מחממים תנור ל-200 מעלות. יוצרים מהתערובת לביבות ומסדרים אותן על מגש שרופד בנייר אפייה משומן במעט שמן זית. אופים את הלביבות כ-20 דקות עד שהן מבושלות.
 
אורן לוקסנבורג הוא השף של מסעדת "Bariba"

קטגוריה: 

הוסף תגובה

randomness