14 דצמבר 2018,יום שישי

___
___
___

Twitter icon
Facebook icon
Google+ icon
YouTube icon
 

אוכל

במשגב והסביבה

בתיה בלסמי עם מתכונים לארוחה סתווית

Share

בתיה בלסמי עם מתכונים לארוחה סתווית

מאת בתיה בלסמי


את הסתיו מרגישים.
קודם ברז המים באמבטיה זז לאט לכיוון החמים.
יש שמיכה על הכורסה בסלון. ומשתמשים בה.
היובש קורע את השפתיים וכבר צריך גרביים.
החצבים נפרדים ויש יופי של שמים עם עננים בכל מיני צורות וצבעים. הכול צלול ומקסים וקריר, לא רק בערבים.
סיר המרק מקבל מקום של קבע על הכיריים ובמזווה מתחיל "חג אסיף" – ריבות המשמרות את טעמי הקיץ, הקטניות מקבלות תשומת לב מחודשת. הקרמבו חוזר למדפים ואו טו טו יגיעו הסופגניות המפתות. משהו קורה באוויר.
לפני כמה ימים נכחה בתיה באירוע ועמדה ליד המזנון, אלא מה?
התקרבה בחורה ציפורית למדי ולקחה מקלות ירקות תוך כדי מלמול – אני אוהבת לקנח בירקות... וזה היה ממש דקה לפני שבתיה עמדה "לקנח" ב-3 עוגות...
בסתיו קר קצת – אז מגיע המרק לשמור על האיזון.
והנה מתכון חביב לעקרת הבית המנסה לשמור (למרות הקרמבו) על גזרתה וחיוניותה:
 
מרק ירקות ועדשים עשיר
חומרים:
1 בצל גדול
2 כוסות עדשים שחורות
בטטה מגוררת
6 גזרים חתוכים לקוביות
2 גמבות
עגבנייה חתוכה לקוביות
צרור פטרוזיליה
צרור עלי קורנית (כדאי להפריד מהגבעולים לפני או "לדוג" את הגבעולים אחרי הבישול)
3 כפות כורכום
3 שיני שום
מלח, פלפל
 
הכנה:
לטגן את הבצל והעגבנייה, להוסיף את הבטטה ואת העדשים.
להוסיף מים ואת שאר החומרים ולהביא לרתיחה
אחרי כ -40-30 דקות לטחון חלק מהמרק או את כולו בבלנדר מוט
לטעום ולתקן את הטעם.
 
ולקינוח
לפעמים בא לנו משהו מתוק ונחמד לסיום הארוחה או היום.
אם נכין עוגה – נתכוון לאכול פרוסה ונסיים בחצי תבנית... ובנוסף – עוגה זה תהליך שלם של הכנה מראש ואנחנו "בא לנו" עכשיו משהו!
עם הסתיו מגיעות גם הבננות היפות לשווקים ולסלסילת הפירות.
כל הקיץ קיבלנו את אלו שמבחילות במקררים אי שם ועכשיו באות בננות בננות.
בננה טעימה קודם כל כמו שהיא.
כשהיא בשלה מדי בתיה נוהגת להקפיא אותה ולהשתמש בה כממתיק בפרי שייק.
בננות טובות בלחם, בעוגה עם יוגורט, בתבשילים הודים – ש  ם  יש שימוש רב בפירות ובננה היא אחת מהם.
 
קבלו קינוח מ-3 מרכיבים:
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
בננה שווה ואיכותית או "בננה בננה"
לחמם את השמנת עד שכמעט רותחת. להוסיף קוביות שוקולד ולערבב עד שאין זכר לצורת השוקולד הקודמת.
להגיש בקערה ליד הבננות החתוכות. לטבול ולאכול.
 
בתיאבון!
 
 
וזהו להפעם – תרימו מבט לשמים, תנשמו עמוק תחייכו  ותגידו תודה.
 
מודה לכם ובכלל, שלכם ולמענכם, בתיה בלסמי
קטגוריה: 

הוסף תגובה

randomness