14 דצמבר 2018,יום שישי

___
___
___

Twitter icon
Facebook icon
Google+ icon
YouTube icon
 

בריאות

במשגב והסביבה

6 ממרחים טעימים להכנת סנדוויצ'ים בריאים!

Share

6 ממרחים טעימים להכנת סנדוויצ'ים בריאים!

פורסם באתר של מצפה אלומות
כריך טעים זה ממש קל לעשות אבל כדי שיהיה טעים וגם בריא רצוי לשמור על שלושת החוקים הבאים: המעטפת- רק לחם מלא, המילוי- ממרחים "הום מייד", לא לשכוח- להוסיף ירק חי. קבלו כמה מתכונים לממרחים בריאים וטעימים שתמיד ניתן לעשות בקלות ובמהירות בסוף השבוע וליהנות מהם לכל השבוע. את הממרחים ניתן לשמור עד שבוע, רצוי בכלי סגור ובמקרר.

*טיפ קטן וחשוב שלמדנו מהקטנים- תמיד למרוח את הממרח על שתי הפרוסות לקבלת סנדוויץ עסיסי כאילו נעשה בזה הרגע ;)

1. ממרח פלפלים צבעוניים:

2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים
2 פלפלים כתומים\ צהובים
4 שיני שום
4 כפות שמן זית
2 כפות שמן בלסמי
מלח ופלפל שחור
 
אופן הכנה:

חוצי את הפלפלים, קוטמים את הראש ומוציאים את הגרעינים. מניחים בתבנית אפייה על הצד הפנימי וקולים בתנור כ-40 דקות בחום בינוני.
לאחר שהפלפלים הצטננו, מקלפים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את השום וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לקערה, מוסיפים שמן זית, חומץ, מלח ופלפל ומערבבים היטב.


2. פסטו אבוקדו ופיסטוק:

המצרכים לצנצנת די סטנדרטית של ממרחים כמו בתמונה:

לעבד את כל המרכיבים בבלנדר או מעבד מזון:

1 אבוקדו
1\2 כוס פיסטוק חלבי לא מומלח
1 שן שום גדולה
1 כוס עלי בזיליקום
1\2 כוס עלי כוסברה
1\4 כוס שמן זית בכבישה קרה
1\2 כפית מלח גס הימלאיה

          

3.ממרח חצילים:

רכיבים:
2 חצילים בינוניים
2 כפות מיץ לימון
2 כפות מיונז טופו (ניתן לרכוש בחנויות טבע)
2 שיני שום מעוכות
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

קולים את החצילים בשלמותם בתנור בחום גבוה למשך 45 דקות.
מצננים ומסירים את הקליפה. מרסקים את תוכן החצילים במזלג או בסכין ומעבירים לקערה.
מוסיפים את מיץ הלימון, השום, מיונז הטופו ומתבלים.
מצננים במקרר ומגישים קר.
             

4. ממרח קישואים:

רכיבים:

1 בצל גדול
5 קישואים 
שמן לטיגון
2 כפות טחינה (עדיף משומשום מלא, להכין לפי הוראות היצרן)
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עמוקה.
מגררים את הקישואים בפומפייה ומוסיפים למחבת.
מוסיפים את המלח והפלפל, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
מצננים, מוסיפים את הטחינה ומערבבים.
 
                           
5.ואיך אפשר בלי- חומוס:

מרכיבים:

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
2 כפות טחינה (מומלץ מלאה)
2 שיני שום
מית מלימון אחד
חצי כפית מלח
חצי כפית כמון
רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה. המרקם שיתקבל תלוי באיכות מעבד המזון. במידה והממרח יבש או לא חלק מספיק ניתן להוסיף קצת שמן זית או מעט מנוזלי הבישול של החומוס. אפשר לקשט בפפריקה וקצת פטרוזיליה.

         
ומה עם משהו מתוק...
6. ממרח "נוטלה" טבעוני:

2 כוסות אגוזי לוז קלופים
6 כפות אבקת קקאו
כוס ורבע אבקת סוכר
רבע כפית מלח
3\4 כפית תמצית וניל
בין רבע לחצי כוס שמן ענבים (אפשר גם קנולה למי שאין, כמות השמן תלויה בשומניות שאתם רוצים)

אופן הכנה:


אם קניתם אגוזי לוז לא קלויים ולא קלופים, אז לקלות אותם על 200 מעלות למשך 10 דקות בתנור. לעטוף היטב במגבת מטבח ולשפשף חזק, הקליפה תפול בקלות ונשאר עם אגוזי הלוז החשופים.
נעביר את האגוזים למעבד מזון ונטחן למשך 5 דקות עד שממש מתקבלת עיסה וכמה שיותר טחון יותר טוב, ממש ממרחי.
הוסיפו את שאר המרכיבים חוץ מהשמן ובלנדרו לעוד כדקה עד שהכל אחיד.
הוסיפו את השמן בהדרגה עד שהממרח הופך אחיד, חלק ומבריק
מי שרוצה מרקם חלק ולא גרגירי יכול להעביר את הממרח במסננת אך אנו מעדיפים את המרקם הגרגירי.
 

לאתר של מצפה אלומות>>

                          

 
קטגוריה: 

הוסף תגובה